دانلود پایان نامه بررسی رفتار دینامیکی قابهای مهاربندی شده با سیستمهای میراگر
شنبه, ۳۰ فروردين ۱۳۹۳، ۰۱:۴۶ ب.ظ
بهبود رفتار ساختمانها از طریق کاهش اثر بارهای جانبی از موضوعات مطرح و نوین در دانش امروزی مربوط به علم ساختمان است که مبتنی بر کاهش انرژی وارده بر سازه از طریق استهلاک آن می باشد.
یکی از روشهای کاهش انرژی وارده به سازه، بهره گیری از سیستمهای غیرفعال می باشد که بدلیل قابلیت کاربرد آن برای تقویت سازه های موجود و در حال احداث همواره مورد توجه بوده است.
بررسی رفتار دینامیکی قابهای مهاربندی شده با سیستمهای میراگر
در بررسی حاضر، بر اثر لاغری بر رفتار سازه در مهاربندی های فشاری طبق توصیه های UBC توجه شده است. قابهای بکار رفته در این آنالیز، قابهای تک دهانه ای هستند که بروش آنالیز طیفی (با استفاده از طیف طراحی السنترو با میرائی 2 درصد) برای 25 درصد بار جانبی با روش تنش مجاز طراحی شده اند. برای هر دو نوع مهاربندی های X و 8 شکل، مقاطع تیرها و ستونها یکسان بوده و تنها تفاوت آنها، اعضاء مهاربندی بوده اند که در حالت معمولی و با توجه به توصیه های آیین نامه (افزایش 25 درصد برای بار مهاربندی های فشاری و نیز محدود ساختن حداکثر لاغری به میزان 120) طراحی شده اند. نتایج حاصله، حاکی از آن است که قاب دارای مهاربند ضربدری (X) در مقایسه با قاب دارای مهاربند (8) شکل، برای اعضاء با لاغری بالا، (محدود 200) تغییر مکانهای جانبی کمتری را سبب می گردد. هنگامیکه در طراحی مقدار لاغری برای طراحی اعضاء فشاری مهاربند به مقدار 120 محدود شده است، برخلاف نتیجه گذشته، رفتار قاب بهمراه مهاربندی از نوع (8) شکل در قابهای مهاربندی شده مورد مقایسه عملکرد بهتری را نشان می دهد. رفتار دینامیکی سازه های مجهز به میراگر مختلف شامل میراگر اصطکاکی لغزشی و میراگر افزاینده استهلاک و سختی بوسیله برنامه DRAIN-2DX مورد ارزیابی قرار گرفته است. کاهش در میزان تغییر مکان جانبی از عمده ترین مزیت های کاربرد میراگرها برای سازه بدست آمده است.