دانلود پایان نامه تحلیل ترک خوردگی پلهای مصالح بنایی و بررسی پایداری و یکپارچگی آنها
پابرجایی این پلها از دو دیدگاه قابل توجه است. اول اینکه اینگونه سازه ها بیانگر تاریخچه معماری و مهندسی اقوام مختلف می باشند. بنابراین اهمیت تاریخی و فرهنگی دارند. دیگر اینکه هم اکنون تعداد زیادی از این پلها در بسیاری از نقاط جهان مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده فراوان و جدی از اینگونه پلها همراه با اختراع لوکوموتیوهای بخار و گسترش خطوط راه آهن آغاز شد. اما به دلیل ناکافی بودن اطلاعات در مورد طریقه تحلیل و طراحی این پلها مطابق اصول صحیح طراحی نشده و یا بعضا به علت عدم امکان تخمین واقع بینانه از میزان بارگذاری در زمان ساخت و آینده احتمال کافی نبودن مقاومت جهت کاربری های فعلی وجود دارد. از طرفی جایگزین کردن این پلها با پلهای جدید مقرون به صرفه نمی باشد.
تحلیل ترک خوردگی پلهای مصالح بنایی و بررسی پایداری و یکپارچگی آنها
بنابراین برای بررسی پابرجایی و تخمین ظرفیت باربری نهایی پل برای ارزیابی کفایت مقاومت جهت تحمل ترافیک حال و آینده لازم است روش مناسبی مورد استفاده قرار گیرد.
این روش باید قابلیت مدل کردن ناپیوستگی های موجود در سازه های بنایی از اعم از ناپیوستگی های ذاتی مثل بند ملاتها و ناپیوستگی های ناشی از ترک خوردگی در سازه ها را داشته باشد.
در حال حاضر مناسبترین روش برای تحلیل خطی و غیرخطی سازه ها روش اجزاء محدود می باشد. اما این روش بر اساس تئوری مکانیک محیط های پیوسته است. در صورت بکارگیری این روش ناپیوستگی های مذکور باید بگونه ای لحاظ گردند.
در این تحقیق ناپیوستگی های موجود در سازه های بنایی با روش ترکیبی اجزاء محدود/ اجزاء مجزا مدل می شود. این روش مبتنی بر مبانی مکانیک تماس و مکانیک شکست محاسباتی و اجزاء محدود می باشد.
در روش بکار گرفته شده قابلیت تشخیص شروع ترک خوردگی و امتداد ترک و تخمین الگوی ترک خوردگی و مدلسازی رفتار پس از ترک خوردگی سازه به صورت هندسی و مکانیکی وجود دارد.